Print this page
Nedjelja, 04 Travnja 2021

Na koronavirus novopozitivna 41 osoba, preminulo šest osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 225 uzoraka od kojih je 41 bio pozitivan na koronavirus.

Najviše (11) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, zatim šest na području Našica, četiri na području Belišća, tri na području Bilja, po dvije na području Belog Manastira, Čeminca, Čepina i Erduta, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Darde, Đakova, Kneževih Vinograda, Semeljaca, Šodolovaca, Valpova i Vuke.

Na bolničkom liječenju nalazi se 77 osoba oboljelih od COVID-19, i to 54 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 18 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 23 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminulo je šest osoba pozitivnih na koronavirus u dobi od 59 do 84 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2.305 osoba.

Policijski službenici proveli su 32 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje (u Osijeku). Obavili su i 102 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu su utvrdili jedno kršenje; zatekli su više osoba u zatvorenom dijelu jednog ugostiteljskog objekta u Valpovu. Protiv vlasnika slijedi obavijest o počinjenom prekršaju Državnom inspektoratu.