Print this page
Srijeda, 14 Listopada 2020

U Ernestinovu otvoren novoizgrađeni Dječji vrtić

Kroz Projekt „Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića u Ernestinovu“ izgrađen je i opremljen objekt Dječjeg vrtića „Ogledalce“ Ernestinovo. Ukupna površina objekta je 520,41 m2, a izgrađen je i opremljen za predškolski odgoj 56 djece. Provedba projekta počela je 21. prosinca 2018. godine, prve skupine predškolske djece upisane su i pohađaju vrtić u predškolskoj godini 2020./ 2021. godini, a danas (14. listopada 2020. godine) novoizgrađeni Dječji vrtić je svečano otvoren. Svečanosti su uz ostale uzvanike nazočili ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić i predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin. Polaznici vrtića izveli su prigodan program, a prostorije je posvetio velečasni Tomislav Benaković.

- Srca su nam puna, kako i ne bi bila kad smo našim mališanima osigurali sigurno utočište u kojem će uz podršku i potporu svojih odgajatelja učiti, maštati, stvarati, rasti i razvijati se, a našim roditeljima mjesta u kojem će s punim povjerenjem ostavljati svoje mališana na odgoj marljivi i predanim odgajateljima. Našoj djeci želimo da im vrtić bude mjesto prekrasnih i bezbrojno lijepih trenutaka, a našim odgajateljima želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu - rekla je Marijana Junušić, načelnica Općine Ernestinovo te zahvalila svima koji su sudjelovali u ovom projektu.

Izgradnja i opremanje Dječjeg vrtića u Ernestinovu sufinancirano je sredstvima Europske unije, odnosno iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 6.066.767,83 kuna, s tim da potpora iz proračuna EU iznosi 4.899.857,45 kuna, dok su ostala sredstva osigurana iz proračuna RH.