Subota, 12 Rujna 2020

Opet uspješni Ribarski dani u Kopačevu

Uz tradicionalno bogatu gastronomsku ponudu, privlačne prezentacije pripreme i ponudu tradicionalne hrane, raznovrstan zabavni i kulturno-umjetnički program, ali i uz ograničenja koje zahtijeva trenutna epidemiološka situacija, u Kopačevu se od 11. do 13. rujna održava manifestacija Ribarski dani, ove godine po 22. put.

Program je počeo jučerašnjim sajmom domaćih proizvoda, ponudom ribljih i lovačkih specijaliteta te nastupom tamburaša, a središnji dio programa je bio danas (12. rujna), kada je upriličeno i središnje svečano otvaranje manifestacije, koju je, uz više tisuća gostiju, posjetio i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Sutra, u nedjelju, u Kopčevu će se održati i fišijada, a nastavit će se svi gastronomski, turistički i ostali programi iz prethodna dva dana.

Ribarski dani u Kopačevu prošle su godine proglašeni Top manifestacijom na razini Hrvatske, a dobitnik su i nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” u kategoriji „ruralno turističke i tradicijske manifestacije”.  Potvrda je to 22 godine duge tradicije koju domaćini iz godine u godinu upotpunjuju novim sadržajima, a posjetitelji Kopačeva s radošću iščekuju. Ove su godine manifestaciju podržali Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora kroz projekt Riba Hrvatske - jedi što vrijedi.

Top