Četvrtak, 02 srpnja 2020

Počinje gradnja obilaznice Belog Manastira

Osječkom ulicom u Belom Manastiru dnevno prolazi više od 400 teretnih vozila, što znatno otežava ukupnu prometnu situaciju te kvalitetu života jedinog baranjskog grada. Međutim, takvo stanje trebalo bi se promijeniti za 20 mjeseci, koliki je rok za izgradnju obilaznice Grada Belog Manastira. Naime,  Ugovor za projekt obilaznice Belog Manastira danas (2. srpnja 2020. godine) potpisali su Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta d.o.o. kao investitora i Tomislav Ravlić, direktor tvrtke Gravia d.o.o. koja je izvođač radova. Investicija je to vrijedna 84 milijuna kuna bez PDV-a, a radovi trebaju početi za dva tjedna.

- Sinergija i kontinuirana suradnja lokalne, regionalne i nacionalne razine rezultira ozbiljnim i kvalitetnim projektima. Upravo na tim postavkama na području Osječko-baranjske županije provodi se i niz projekta prometne infrastrukture, od Koridora 5c, obilaznice Petrijevaca i drugih investicija. Kao što je poznato od sedam gradova na području županije, samo Beli Manastir do sada nije imao obilaznicu iako se o tomu godinama govori, priprema i traži, ali se do sada nije uspjelo - rekao je župan Ivan Anušić.

Osobito zadovoljstvo potpisanim ugovorom, skorim početkom radova, kao i ukupnih ulaganjima Vlade HR na područje Belog Manastira iskazao je gradonačelnik Tomislav Rob. Zahvalio je na tomu Vladi RH, Hrvatskim cestama i županu Ivanu Anušiću. Naglasio je da ovom investicijom Grad Beli Manastir u naredne tri godine postaje veliko gradilište, a povećava se sigurnost i kvaliteta života građana.

Top