Utorak, 30 lipnja 2020

Sve novooboljele osobe kontakti su ranije oboljelih

Danas, 30. lipnja 2020. godine, u Osječko-baranjskoj županiji sastao se Stožer civilne zaštite OBŽ na kojem su izneseni podatci o broju oboljelih od koronavirusa tijekom posljednja 24 sata.

Sveukupno su testirane 144 osobe od kojih je 7 pozitivno na koronavirus. Riječ je o 4 osobe iz Đakova, dvije iz Osijeka i jednoj s područja Općine Bilje. Sve su novooboljele osobe kontakti ranije oboljelih.

Trenutno je na području Osječko-baranjske županije 157 osoba aktivno na ovaj virus, od kojih je 124 s područja Đakova.

Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili novih 111 osoba, pa je trenutno na području naše županije u samoizolaciji 1.575 osoba.

Policijska uprava osječko-baranjska provjeravala je kršenje samoizolacije kod 47 osoba, jedno prema dojavi, a 46 samoinicijativno i nije utvrđeno niti jedno kršenje samoizolacije.

- U odnosu na prethodne dane sadašnja situacija nam daje pravo na optimizam. Stožer je očito dobro odradio svoj dio posla, u samoizolaciji je oko 1.500 osoba, zaraza je zaustavljena i pod kontrolom. Sada se trebamo nastaviti ponašati odgovorno, pridržavati se propisanih mjera, voditi brigu o sebi i drugima te će sve biti potpuno riješeno, i to nadam se bez težih posljedica - kaže župan Ivan Anušić.

Top