Subota, 21 ožujka 2020

Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

Nacionalni Stožer civilne zaštite danas je donio Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima koja stupa na snagu odmah.

S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19, uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.

Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove Odluke.

I Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije još jednom poziva građane da se pridržavaju odluka i mjera koje izdaje nacionalni, a provode županijski, gradski i općinski stožeri. Sve informacije građani mogu dobiti na Internet stranici Županije www.obz.hr te na brojeve telefona svojih lokalnih odnosno gradskih i općinskih stožera. Također pratite putem medija obraćanja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske svako jutro u 9:00 i poslije podne u 16:00 sati koji će vam donijeti najnovije informacije vezano uz aktualnu situaciju.

Ponašajmo se odgovorno kako bi zaštitili sebe i druge i kako bi ovu tešku situaciju s koronavirusom na području Hrvatske što prije i što sigurnije te sa što manje žrtava, priveli kraju.

Top