Četvrtak, 13 veljače 2020

Dan Općine Podgorač: Prioritet su nova radna mjesta

Povodom Dana Općine Podgorač danas (13. veljače 2020. godine) održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Uz vijećnike i predstavnike javnog života u Općini, sjednici održanoj u dvorani mjesnog DVD-a nazočili su zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, potpredsjednik Županijske skupštine Ivica Čeme, gradonačelnici Našica Josip Miletić i Donjeg Miholjca Goran Aladić, općinski načelnici Darko Dorkić (Marijanci), Željko Kovačević (Donja Motičina) i Slavko Tidlačka (Levanjska Varoš) te drugi gosti. Uvodno izlaganje o radu u prošloj godini te narednim aktivnostima podnio je općinski načelnik Goran Đanić.

- Izgradnja infrastrukture potrebna je svim jedinicama lokalne samouprave. Bez toga nema nadogradnje ni povlačenja investicija, međutim otvaranje radnih mjesta sada mora biti naš najvažniji prioritet. Infrastruktura i objekti koje gradimo su dobar preduvjet, ali nisu i uvjet da će netko sigurno ostati na ovom području. Župan Ivan Anušić stoga želi da se u partnerstvu s Vladom Republike Hrvatske stvore povoljniji uvjeti za investitore i ispravi ono što nas je uništilo zadnjih godina. Naime, nakon podjele Hrvatske na dvije statističke regije investitori nisu imali nikakav interes doći u Podgorač, Strizivojnu, Trnavu i slična područja jer su isti uvjeti u Zagrebu i ovdje. Kada se to ispravi, a obećanje premijera Andreja Plenkovića je upravo u tom smjeru, onda možemo očekivati razvoj općine Podgorač i svih ostalih naših općina. Naravno, infrastruktura koja se radi u Podgoraču, kakvu vode načelnik i Općinsko vijeće, dobar je preduvjet za privlačenje investicija, a sada se svi moramo fokusirati na otvaranje novih radnih mjesta koja će zadržati ljude na ovom prostoru - rekao je zamjenik župana Goran Ivanović te svim mještanima čestitao Dan Općine Podgorač.

Dobra suradnja Osječko-baranjske županije i Općine Podgorač očituje se i na projektima poput izgradnje Sustava navodnjavanja Budimci-Krndija, vrijednog 26.268.375,50 kuna i obuhvata 565 hektara. Županija provodi i projekt energetske obnove zgrade Zdravstvene stanice Budimci, ukupne vrijednosti 241.364,70 kuna. Financirala je izradu projektne dokumentacije za zgradu Područne škole Budimci te su stvoreni preduvjeti za prijavu projekta na buduće natječaje za energetsku obnovu zgrada. Prema projektnoj dokumentaciji ukupna vrijednost projekta iznosi 845.231,25 kuna.

Kroz projekt "Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ u Zdravstvenoj stanici Podgorač izvedeni su radovi prenamjene dijela prostora u prostoriju za infektivni otpad i spremište te sanitarnih prostorija. Prošle godine Županija je financijski pomogla nekoliko projekta izgradnje objekata komunalne, društvene i povezane infrastrukture na području Općine Podgorač.

Top