Ponedjeljak, 30 Prosinca 2019

Priznanja i nagrade za najbolje sportaše i klupske jubileje

U organizaciji Športske zajednice OBŽ i Osječko-baranjske županije 30. prosinca 2019. godine, po 12. put na kraju kalendarske godine, održan je tradicionalni sportski domjenak „Sarmice“ na komu su se okupili sportaši, sportski djelatnici i prijatelji sporta. Nazočnima su se obratiti predstavnici Športske zajednice i Osječko-baranjske te uručili priznanja i nagrade osvajačima medalja na ovogodišnjim europskim i svjetskim prvenstvima, kao i klubovima koji obilježavaju jubilarne godišnjice svog rada.

Uz priznanja, novčano su nagrađeni osvajači medalja s međunarodnih natjecanja. To su članovi četveraca (za mlađe seniore) Patrik i Anton Lončarić te Ivan Ante Grgić za osvojeno 2. mjesto na Europskom prvenstvu u veslanju, a Luka Pratljačić (za mlađe seniore) za osvojeno 3. mjesto na Europskom prvenstvu u boksu.

Posebna priznanja za dugogodišnje neprekidno djelovanje dobilo je 22 kluba. Za 100 godina rada plakete su dobili Teniski klub "Osijek", Nogometni klub "Belišće", Nogometni klub "Našk" Našice i Nogometni klub "Seljak" iz Koške, za 90 godina rada Nogometni klub "Dubrava" Ivanovci, Nogometni klub "Polet" Karanac, Nogometni klub "Borac" Kneževi Vinogradi i Nogometni klub "Hajduk" Popovac, za 80 godina Nogometni klub "Velebit" Potnjani, za 70  godina Kajak klub "Belišće" Belišće, Kuglački klub "Kandit" Osijek, Nogometni klub "Viljevo" i Nogometni klub "Kešinci", za 60 godina Rukometni klub "Nexe" Našice, Konjički klub "Osijek", Nogometni klub "Brezik" Brezik Našički i Nogometni klub "Petlovac" te za 50 godina rada Odbojkaški klub "Belišće", Nogometni klub "Zelčin", Nogometni klub "Torpedo" Kuševac i Nogometni klub "Hajdin" Cret.

Nagradu Športske zajednice Osječko-baranjske županije za izniman doprinos u sportu dobila je tvrtka "Ferivi & CO".

Top