Srijeda, 17 srpnja 2019

Kreću nove katastarske izmjere

Jučer (16. srpnja 2019. godine) su u prostorijama Središnjeg ureda Državne geodetske uprave u Zagrebu potpisani su Ugovori za pružanje tehničkih usluga obavljanja katastarskih izmjera te Ugovori za pružanje savjetničkih usluga tehničkog nadzora nad provođenjem katastarske izmjere i izrade elaborata katastarske izmjere.

Za područje Osječko-baranjske županije potpisani su ugovori za izmjeru na području četiri katastarske općine i četiri jedinice lokalne samouprave i to za k.o. Gornja Motičina na području Općine Donja Motičina, k.o. Mrzović na području Općine Semeljci, k.o. Forkuševci, na području Općine Viškovci i k.o. Ivanovci Đakovački na području Grada Đakova.

Temeljem zaključenih ugovora o obavljanju usluga katastarske izmjere na području navedenih katastarskih općina izmjerit će se ukupno 2.992 ha, a ukupna vrijednost ugovorenih radova je 5.673.710,00 kuna, a obveza Županije u sufinanciranju iznosi 1.702.113,00 kuna, odnosno 30% od ukupne vrijednosti i to kroz razdoblje od tri godine. ugovore je u ime Osječko-baranjske županije potpisala pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Silva Wendling.

Suradnja Osječko-baranjska županija i jedinica lokalne samouprave s području Županije s Državnom geodetsko upravom u provedbi katastarske izmjere je izvrsna i traje još od 2003. godine. U razdoblju od 2003. do 2018. godine na području Županije, izmjereno je odnosno ugovoreno radova izmjere za skoro 40.000 ha, za što je Županija do osigurala iznos od skoro 18.500.000,00 kuna.

Fotografije ustupila Radio Banovina

Top