naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 17. srpnja 2018.

Liječnici iz Dalmacije u Osijeku našli posao i ugodno životno okruženje

U Domu zdravlja Osijek među novim zaposlenicima su i četiri liječnika pristigla ove godine iz Splitsko-dalmatinske županije. Marija Meštrović, dr. med., iz Splita radi u ordinaciji obiteljske medicine u Čepinu kao zamjena za doktoricu na rodiljnom dopustu, Matea Ćurčija, dr. med. dent., nositeljica je tima u ordinaciji dentalne medicine u Ivanovcu i Antunovcu, a Ivana Strikić, dr. med. dent., radi kao tzv. „leteći doktor“, dok je Jure Ljubičić, dr. med. dent., iz Imotskog zaposlen u ordinaciji dentalne medicine u centralnoj zgradi Doma zdravlja u Osijeku kao zamjena za doktora na specijalizaciji iz ortodoncije.
- Iako imamo i puno lijepih događanja, u javnost se iz Slavonije najčešće plasiraju loše vijesti, pa kao župan smatram i svojom obvezom pokazati i pozitivne vijesti, što je i dolazak u Osijek četiri mlada liječnika iz Dalmacije. Riječ o mladim ljudima koji svoju karijeru započinju graditi u Osijeku, a dolaze iz Splita i Imotskog. Imao sam stoga potrebu poželjeti im dobrodošlicu i stavit se na raspolaganje – rekao je župan Ivan Anušić kada je u službenim prostorijama Županije pozdravio Ivanu Strikić, Mateu Ćurčija i Juru Ljubičića. Zbog dežurstva na poslu ispričala se Marija Meštrović. Poželio im je dobrodošlicu u Osijek i Osječko-baranjsku županiju te naglasio kako je ovo samo jedan od pozitivnih primjera života u Osječko-baranjskoj županiji.
Ravnatelj Doma zdravlja Mato Lukić dodao je kako se od kraja 2017. godine Dom zdravlja Osijek suočava s problemom nedostatka doktora medicine i doktora dentalne medicine. Na neke od raspisanih natječaja za zapošljavanje nije se javljao niti jedan doktor te su se natječaji morali ponavljati i po nekoliko puta. No, upravo u tim najtežim trenucima, kada na Zavodu za zapošljavanje nije bio prijavljen niti jedan nezaposleni doktor, interes za zapošljavanje u Domu zdravlja Osijek iskazali su doktori iz Splitsko-dalmatinske županije koji u svojoj županiji nisu mogli naći adekvatan posao u struci i – primljeni su te već od dva do šest mjeseci rade i borave na novoj adresi.
O tijeku i razlozima prijava na natječaje i potom radu u Slavoniji govorili su županovi gosti. Nisu skrivali oduševljenje prijemom kod župana, kao i uopće u novoj životnoj i radnoj sredini. Matea Ćurčija tako kao jedinu „poteškoću“ spominje minus 13 stupnjeva tijekom zime. – Izabrala sam Osijek i nisam imala nikakvih predrasuda prema ovom gradu. Prije toga sam bila na nekoliko razgovora za posao u Dalmaciji i nisam bila zadovoljna ponuđenim uvjetima. Svi kolege na poslu su ljubazni, pacijenti dobri, strpljivi i kulturni, ističe.
Ivana Strikić je u rodnom kraju radila osam mjeseci, pa sada primjećuje kako je ovdje drugačije atmosfera, kolege su puno dostupniji, a ne zna samo kako će se nositi sa zimom. Imala je mogućnost odlaska i u inozemstvo, ali je odabrala – Osijek, gdje želi i doktorirati.
Jure Ljubičić kaže da je tražio bolju priliku i posao gdje ga se cijeni, a ovdje je našao ono što je tražio u profesiji te prijateljsku atmosferu među kolegama.

kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum