naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 20. kolovoza 2018.

Poliklinika SUVAG podiže kvalitetu usluga edukacijama zaposlenih i novom opremom

Nakon nedavne obnove prostora i nabave nove opreme, župan Ivan Anušić posjetio je danas, 15. svibnja 2018. godine, Polikliniku za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG u Osijeku te razgovarao s ravnateljicom Mirelom Poljak Šefčić i njenim suradnicima. Osječko-baranjska županija je osnivač Poliklinike, koja trenutno zapošljava 30 djelatnika, a uz Polikliniku u Osijeku u njenom sustavu djeluju i ambulante u Đakovu, Našicama, Dardi, Donjem Miholjcu i Belišću.

- Poliklinika već 38 godina obavlja specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu, i to dijagnostiku i medicinsku rehabilitaciju slušanja i govora osoba oštećena sluha, nerazvijena i nedovoljno razvijena govora kao i poremećaja govora i glasa uz pomoć specifične opreme. Djelatnost ustanove je i odgoj i obrazovanje slušno i govorno oštećene djece predškolskog uzrasta. Svoju djelatnost obavlja za područje cijele Županije pa i regije, budući je jedina ustanova ovog tipa do Zagreba - istaknula je ravnateljica Poljak Štefčić te naglasila da već ove godine priželjkuje početak izgradnje drugog referalnog centra u Hrvatskoj za nove tehnologije. Naime, Klinički bolnički centar Osijek sada obavlja ugradnju kohelarnih implanata (pužnica), a Poliklinika SUVAG treba preuzeti rehabilitaciju tih pacijenata.

Župan Anušić je bio zadovoljan viđenim prilikom posjete. - Poliklinika SUVAG ima veliku važnost u dijagnosticiranju i rehabilitaciji svih kojim je potrebna ova usluga, pogotovo kada znamo da se na našem području rađa sve manje djece, a sve je više onih koji trebaju ovakvo dijagnosticiranje i terapiju. Zato je bitno ulagati u stručno osposobljavanje zaposlenih te u opremu koja je neophodna da se pomogne našim najmlađima kada je potrebno. U prosincu prošle godine završena je obnova ovog prostora u vrijednosti 300.000 kuna. Poliklinika i nova ravnateljica imaju kvalitetne inicijative te žele poboljšati uslugu i uvjete rada, a Županija će to pratiti. Važno je samo da se nastavi raditi kvalitetno i profesionalno – kazao je župan.

Tijekom 2017. godine na dijagnostici i medicinskoj rehabilitaciji u Poliklinici SUVAG bilo je ukupno 3.378 pacijenata, na dijagnostičkom pregledu (logopedska, psihološka, defektološka i ORL dijagnostika) 2.203 pacijenta, na logopedskoj rehabilitaciji 1.132 pacijenta, a najveći broj pacijenata je iz Osijeka, zatim iz Đakova, Našica, Valpova, Donjeg Miholjca, Belog Manastira, Vukovara, Vinkovaca, Orahovice i Darde. S obzirom na dob najveći broj pacijenata su djeca predškolskog uzrasta (oko 70 %), zatim djeca školskog uzrasta (oko 20 %), a oko 10 % su odrasli pacijenti.

kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum