naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 17. srpnja 2018.

Ministar Marić: Raduje me kada državnu imovinu stavljamo na raspolaganje građanima

Danas je u Osijeku održan radni sastanak ministra državne imovine Gorana Marića i pomoćnika ministra Leona Žulja sa čelnicima Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Razgovarali su o nizu projekata dodjele u vlasništvo ili na korištenje objekata s područja grada a kojima je vlasnik država.

Tom je prilikom ministar Marić izjavio kako treba vratiti život u Slavoniju te dodao kako ima puno predmeta, puno potencijala i s obzirom na agilnost i na angažiranost u Gradu i Osječko-baranjskoj županiji koji jednostavno tjeraju resorno ministarstvo na još veću aktivnost.
- Veselimo se svim novim projektima, odredili smo rokove u kojima će se odraditi i oni će biti temelj za novu gospodarsku aktivnost i novo zapošljavanje, a time i stvaranja pretpostavki za ostanak ponajprije mladih u Slavoniji. – kazao je Marić.

Važna odluka koja je donesena na sjednici Vlade u prosincu u Osijeku i za koju je ministar Marić obećao da će se realizirati je i dodjela 37 hektara zemljišta u Industrijskoj zoni Nemetin Gradu Osijeku. Time će se podignuti materijalna i gospodarska osnova za nova ulaganja u Osijek.

Nakon radenog sastanak dodijeljeni su i ključevi šest državnih stanova za šest obitelji prema preporuci Centra za socijalnu skrb, među kojima je i gospođa Danijela Gilišek.
-Dobila sam stan od 42 četvorna metra na Vijencu Murse i to nam jako puno znači jer smo bili podstanari i najam vlažnog stana plaćali 1000 kn. Nisam zaposlena, a živim s najmlađom kćerkom od alimentacije, socijalne pomoći i dječjeg doplatka. – zahvalila je Ministarstvu državne imovine gospođa Gilišek.

-Istinski me veseli ova prigoda kad državnu imovinu stavljamo na raspolaganje socijalno ugroženim građanima grada Osijeka. A dodjela stana spada u one najživotnije svrhe, krov nad glavom.- rekao je ministar.

Još će dva stana u narednom periodu biti dodijeljena osječkim socijalno ugroženim obiteljima, a Ministarstvo rješava još desetke projekata državne imovine na području cijele županije.

-Zahvaljujem u ime Županije na svemu što je ne samo danas nego i do sada Ministarstvo državne imovine učinilo za Osječko-baranjsku županiju. Doprinos županije bio je i bit će prisutan prilikom realizacije svih projekata u Gradu Osijeku jer upravo mora biti okosnica razvoja naše županije.- rekao je nakon radnog sastanak Petar Lagator, zamjenik župana Osječko-baranjske županije.kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum