naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 17. srpnja 2018.

Sastanak župana i djelatnika Regionalne razvojne agencije

Danas je u Regionalnoj razvojnoj agencija Slavonije i Baranje održan sastanak djelatnike Agencije sa županom Ivanom Anušićem, pročelnicom upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Natašom Tramišak i suradnicima.

S aktualnostima i aktivnosti Agencije župana su upoznali voditelji odjela iznoseći podatke o dosadašnjem radu putem pružanja tehničke i savjetodavne potpore u programima međunarodne i regionalne suradnje, razmjena informacija u svrhu regionalnog razvoja, stvaranje lokalnih, prekograničnih i međunarodnih mreža kao i promocija slavonsko-baranjske regije. Agencija posreduje u suradnji s nacionalnim i međunarodnim financijskim institucijama te pruža tehnička pomoć lokalnim vlastima u izradi projektnih prijedloga za financiranje kroz fondove EU.

-Upravo suradnju između RRA i jedinica lokalne samouprave koje nemaju dovoljno kapaciteta unutar svojih organizacija ili nemaju vlastite razvojne agencije moramo osnažiti kako bi efikasnije povlačili europska sredstva koja su im na raspolaganju. Županija će poticati i financijski i putem stručne pomoći razvoj gradova i općina, no neusporediva su sredstva koja se nalaze u europskim fondovima. Upravo im je za tu namjenu na raspolaganju naša razvojna agencija s gotovo dvadesetak projekt managera.- rekao je župan Anušić.

Regionalna razvojna agencija je samo u ovoj godini organizirala već tri radionice gdje su brojni zainteresirani stekli osnovna znanja o izradi projekata za aplikaciju na mjere Europske unije. Pročelnica Tramišak istaknula je kako im je i Upravni odjel za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije u potpunosti na raspolaganju kao i njeno stručno znanje stečeno višegodišnjim radom iste tematike.

-U RRA imamo kvalitetne projekt managere s dugogodišnjim iskustvom i sigurna sam da ćemo zajednički kao jedan tim dati pozitivan zamah razvoju gospodarstva naše županije. Naša je vizija jasna, želimo objediniti mogućnosti koje nam nudi Europska unija s potencijalima Županije s ciljem gospodarskog napretka.- kazala je Tramišak.

Osječko-baranjska županija priprema niz projekata i u turističkom segmentu. Povezivanje vinskih destinacija prekograničnom suradnjom, cikloturizam, obnavljanje vojnih bunkera u Batini i Erdutu te obnove dvoraca i kulturne baštine samo su neki od projekata s kojima su aplicirali ili je u pripremi aplikacija prema Europskim fondovima, za koje će, rekao je župan, trebati znanje i energiju svih djelatnika Razvojne agencije.

Direktor Agencije Stjepan Ribić izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom te istaknuo dosadašnju izvrsnu suradnju sa županom Anušićem i upravnim odjelima Županije.
Razgovarali su i o definiranju pravnog okvira Agencije u budućnosti prema naputku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te zaključili kako će redefiniranje pravnog okvira koje predlaže Ministarstvo.

kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum