naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 20. kolovoza 2018.

Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga

U Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije 9. veljače 2018. godine održana je radionica za predstavnike udruga, odnosno potencijalne prijavitelje programa/projekata. Informacije o podnošenju prijave, popunjavanju potrebnih obrazaca i izvještavanju o utrošku sredstava odobrenih za realizaciju prijavljenog programa odnosno projekta dali su predstavnici Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu i Jedinica unutarnje revizije te tako pojasnili objavljeni Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro u Osječko-baranjskoj županiji iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije za 2018. godinu. Interes je bio iznimno velik, što je pokazatelj kako je izvrsna suradnja između voditelja i članova udruga te Županije.
Okupljenima se obratio zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović. Nazočnima je zahvalio na doprinosu koje udruge daju u razvoju svih segmenata društva napominjući kako će ih Županija i dalje pratiti, što pokazuje povećanjem iznosa za potporu udruga te izmjenama kad je u pitanju apliciranje na županijske projekte.
Javni poziv objavljen je 30. siječnja 2018. godine i bit će otvoren do 1. ožujka 2018. godine. Udruge se mogu prijaviti u 10 programskih područja. Ukupno osigurana sredstva za svih 10 programskih područja iznose 1.320.000,00 kuna. U odnosu na 2017. godinu povećana su samo sredstva za programe i projekte braniteljskih udruga, i to s 200.000,00 kuna na 400.000,00 kuna. Osim toga, ovim Javnim pozivom omogućeno je udrugama apliciranje dva projekta za razliku od 2016. i 2017. godine kada je bilo moguće aplicirati jedan projekt.

kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum