naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 19. kolovoza 2018.

Potpisivanjem ugovora vrijednih pola milijarde kuna Grad Osijek proslavio 231. rođendan

Povodom Dana Grada Osijeka u Hrvatskom narodnom kazalištu 1. prosinca 2017. godine održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je uz gradonačelnika Ivana Vrkića, župana Ivana Anušića i druge uzvanike bio i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Premijer je naglasio da je cilj Vlade smanjiti nejednakosti u razvijenosti pojedinih krajeva i županija, a čak četiri od pet slavonskih županija, ne računajući Osječko-baranjsku, nalazi na začelju po mnogim indeksima razvijenosti. Podsjetio je da su na sjednici Vlade, održanoj neposredno prije proslave, potpisani ugovori kojima u Slavoniji i Baranji pokreću investicije u vrijednosti više od dvije milijarde kuna, od čega oko milijardu kuna odnosi se na područje Osječko-baranjske županije, odnosno 500 milijuna kuna na područje Osijeka.
Govoreći o partnerstvu Vlade i jedinica lokalne samouprave, premijer Plenković je rekao da su čelnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije prepoznali način na koji Vlada pristupa međusobnoj suradnji, i u tom duhu će nastaviti. - Projekt Slavonija jedna je od okosnica naših zadaća, vidim da je ta ideja dobro primljena i kada za tri-četiri godine pogledamo unazad siguran sam da će tragovi našeg zajedničkog angažmana biti vidljivi u Osijeku i Slavoniji, poručio je.
- Sigurni smo da će se uz potporu Vlade i uz korištenje sredstava iz fondova Europske unije realizirati svi prioritetni projekti, a radujemo se svakom novom otvorenom radnom mjestu jer jamči ostanak na slavonskom tlu – rekao je župan Aušić te poželio da se izvrsna suradnja između premijera, ministara, župana i svih gradonačelnika i načelnika nastavi i u narednom razdoblju jer je to u interesu svih građana.
Gradonačelnik Ivan Vrkić zahvalio je premijeru i Vladi na „vrijednim darovima na rođendansku proslavu grada Osijeka", a obećao da će gradska uprava uz započete projekte iduće godine ubrzati sve aktivnosti kako bi se usporilo, a zatim i zaustavilo iseljavanje.
Na svečanosti su uručena i najviša javna gradska priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama. Plaketa Grb Grada Osijeka za životno djelo uručena je književniku Delimiru Rešickom za jedinstvena ostvarenja na području književnosti i doprinos kulturi grada. Zlatna plaketa uručena je Valentu Turkoviću, Mateju Kasaču, Udruzi Osijek Software City, Udruzi Ne-ovisnost te Centru za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark”, dok su Pečat Grada Osijeka dobili Atletski klub “Slavonija Žito”, mr. sc. Neđeljko Knežević, vlč. Ivan Jurić, Božidar Riba, Ana Kovačić, Jozo Pavičić i Petar Živković.

kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum