naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 25. lipnja 2018.

Katastarska izmjera za k.o. Martin, Pribiševce i Našice

Prema ugovoru koji je u kolovozu potpisan između Grada Našica, Osječko-baranjske županije i Državne geodetske uprave, u Našicama su danas (14. studenoga 2017. godine) započeli radovi na katastarskoj izmjeri. Riječ je o ugovoru o javnim uslugama obavljanja geodetsko-katastarskih usluga u svrhu izrade katastra nekretnina na području području Grada Našice za k.o. Martin i dijelove k.o. Pribiševci i k.o. Našice. Povodom toga u našičkoj je gradskoj upravi održan radni sastanak na koji su se pozivu gradonačelnika Josipa Miletića i njegova zamjenika Hrvoja Šimića odazvali župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić, predstavnici Državne geodetske uprave na čelu s načelnikom Odjela za katastarske izmjere Nikolom Vučićem, voditelj Područnog ureda za katastar Ispostave Našice Mirko Walter te izvođači radova.

Geodetsko-katastarske izmjere na području Osječko-baranjske županije provode se od 2003. godine kada je na području naše županije bilo neizmjereno oko 25 % ukupnog zemljišta. Do sada vrijednost ugovorenih poslova zajedno s ovim današnjim Ugovorom iznosi oko 58.171.483,00 kuna, od čega je Županja osigurala 18.376.653,93 kuna.

Ukupna vrijednost radova koji će se obaviti na 708 ha temeljem ovog ugovora za našičko područje iznosi 1.740.780,00 kuna, a financirat će ih Državna geodetska uprava sa 40 % te Osječko-baranjska županija i Grad Našice s po 30 % sredstava. Izmjera će u potpunosti biti realizirana do kraja 2020. godine.

- Provedbom geodetsko-katastarske izmjere ostvaruju se preduvjeti za racionalno i funkcionalno upravljanje prostorom, stvara se pravna sigurnosti za buduće ulagače. Sređivanje zemljišno-knjižnog stanja na temelju katastarske izmjere od velikog je značaja i kod kapitalnih ulaganja u izgradnju infrastrukturnih objekata – rekao je župan Ivan Anušić.

Bitno je napomenuti da je na području Županije u ovom trenutku uz ovo radilište otvoreno još 6 radilišta na površini od oko 14.000 ha koja su u različitim stupnjevima dovršenja, a Osječko-baranjska županija jedna je od rijetkih županija koja sustavno financira i podržava ovaj projekt.

kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum