naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 25. lipnja 2018.

Pelmonostor - novi hostel s 40 ležaja otvoren u Belom Manastiru

Pod upravom Mađarske kulturne udruge odnosno u vlasništvu njezine tvrtke Pelmonostor j.d.o.o. danas je u nazočnosti osječko-baranjskog zamjenika župana Gorana Ivanovića, dogradonačelnice Belog Manastira Ivane Paulić Bandov, direktora turističke zajednice Baranja Mateja Perkušića i brojnih gostiju svečano otvoren novi belomanastirski hostel.
Sve je počelo još prije dvadesetak godina kada je ova udruga osnovala Mađarsku kuću koja je okupljala brojne udruge mađarske nacionalne manjine i njihovih gostiju iz susjednih zemalja s ciljem očuvanja mađarskog identiteta, kulture i običaja. Sudjelovanjem u organizaciji brojnih manifestacija i kulturnih događaja s vremenom se povećavao broj aktivnosti Udruge uz sve veći broj posjetitelja što je članove Udruge navelo na ideju da se postojeći kapaciteti u Ulici Augusta Cesarca 16 dodatno urede i prilagode za pružanje turističkih usluga. Naravno, uz to treba posebno napomenuti da ova Udruga ima plan i viziju daljnjeg razvoja stavljajući na tržište svoje usluge kako bi osigurala dodatna financijska sredstava za djelatnosti koje provodi. Upravo je tu činjenicu pohvalio zamjenik župana Ivanović koji je prigodom otvorenja naglasio da je ovo od iznimne važnosti za razvoj turizma naše Županije gdje nam trebaju upravo kapaciteti poput ovoga koji mogu ugostiti veće grupe gostiju s obzirom na kontinuirani porast dolazaka i noćenja.
Hostel na dva kata s potkrovljem ima ukupno 40 kreveta i to u dvije peterokrevetne sobe, po jednoj sa sedam i osam kreveta, jednoj s trinaest kreveta te dvije sobe s po jednim krevetom za voditelje u potkrovlju, a svaki kat ima zajednički sanitarni čvor.
Direktor tvrtke Tamaš Najbauer kaže kako je do otvaranja hostela došlo ponajviše zbog potrebe financiranja rada društva koje će sada biti još kreativnije i moći će organizirati više sadržaja, a dodatno je i obogaćena turistička ponuda Grada i Baranje. Već sada imamo bukiranih 200-njak noćenja čime smo iznimno zadovoljni, naglašava Najbauer.

kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum