naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 25. lipnja 2018.

Županijsko izaslanstvo na Europskom tjednu regija i gradova u Bruxellesu

Europski tjedan regija i gradova manifestacija je koja se jednom godišnje tradicionalno održava u Bruxellesu. Mjesto je to gdje više od 6.000 sudionika iz regionalnih i gradskih uprava te stručnjaci i predstavnici akademske zajednice razmjenjuju dobre prakse i znanja iz području razvoja regija i gradova. Europski tjedan regija i gradova najveća je javna manifestacije te vrste te je zbog toga i idealna platforma za političku komunikaciju o razvoju kohezijske politike Unije, kako bi se povećala svijest o činjenici da regije i gradovi imaju važnu ulogu u oblikovanju politike EU-a.
12. „Open days“ započeo je svečanim otvorenjem u Europskom parlamentu, a otvorenju su prisustvovali i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš te direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić sa suradnicima.
- Ova četverodnevna konferencija je sjajna prilika da se jedinice lokalne i regionalne samouprave upoznaju s načinom rada naših institucija u Europskoj uniji. Tijekom boravka u Bruxellesu imali smo niz konstruktivnih sastanaka kako bi utvrdili strategiju i ciljeve koje želimo ostvariti tijekom idućeg razdoblja. Za razvoj naše regije koja obuhvaća pet slavonskih županija od iznimne je važnosti razvoj prometne infrastrukture i na to trebam ostaviti naglasak. Bolja prometna povezanost zasigurno će potaknuti i razvoj gospodarstva jer ako uzmemo u obzir naš strateški položaj, Slavonija i Baranja moraju biti zanimljive mnogim stranim investitorima - kazao je župan Anušić.
U Bruxellesu već deset godina djeluje Ured Regionalne razvojne agencije gdje je za partnere Agencije i Županije te predstavnike političkih i gospodarskih subjekata u Belgiji organiziran prijem na kojem je predstavljena bogata gastro i eno ponuda Osječko-baranjske županije.
Ured u Bruxellesu djeluje kao zajedničko predstavništvo Osječko-baranjske i Varaždinske županije, no u bližoj budućnosti, najavio je župan, Županija će imati svog predstavnika koji će raditi u interesu pet slavonskih županija s naglaskom na Osječko-baranjsku.

kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum