naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 25. lipnja 2018.

Dan Općine Marijanci u ozračju najuspješnije godine u povijesti

Općina Marijanci tradicionalno na blagdan Male Gospe slavi svoj dan. Tako su danas, 8. rujna 2017. godine, uz prigodne manifestacije održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su bili nazočni zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, državni tajnik Ministarstva obrane Tomislav Ivić, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina te drugi uzvanici.
Načelnik Darkom Dorkić istaknuo je kako je ova godina za Općinu Marijanci bila najuspješnija od konstituiranja. Jedan od glavnih razloga za zadovoljstvo je završetak gradnje i opremanja područne osmogodišnje škole u Marijancima s vanjskim igralištem, odnosno projekt na čiju se realizaciju čekalo 40 godina. Od 4. rujna jednosmjensku nastavu u novoj školi pohađa 103 učenika iz Marijanaca i Kunišinaca od 1. do 8. razreda te učenici od 5. do 8. razreda iz Čamagajevaca i Radikovaca. Očekuje se izgradnja nastavno-sportske dvorane, za što su dokumentacija i pravomoćna građevinska dozvola već spremni. Općina Marijanci je za ovu školsku godinu financirala nabavu knjiga i bilježnica za sve učenike osnovne škole, odnosno za 187 učenika.
- Za našu Općinu iznimno je važan i projekt gradnje kanalizacijske mreže. Radovi su započeti sredinom 2016. godine i završeni krajem te godine, što je bilo uvjet da bi se moglo povući 70 posto nepovratnih sredstava iz fondova EU-a. Vrijednost ove investicije je 6,5 milijuna kuna, od čega je Općina osigurala 10 posto ili 650.000 kuna uz pomoć kredita koji se otplaćuje od prikupljene naknade koja se stanovništvu obračunava kroz potrošenu vodu. Ostatak novca osiguran je kroz nepovratna sredstva iz fondova EU-a i Hrvatskih voda. Izgradnja kanalizacije za cijelu Općinu Marijanci najveći je projekt, ali nakon što smo osigurali vodoopskrbu za sva naselja Općine Marijanci – rekao je načelnik Dorkić te dodao i radove na katastarskoj izmjeri, obnovi niskonaponska mreža, javnoj rasvjeti, izgradnji nogostupa, uređenju dječjih igrališta i druge aktualne projekte.
Nakon svečane sjednice, zamjenik župana Ivanović i načelnik Dorkić posjetili su učenike i njihove nastavnike u novoj školi u Marijancima.

kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum