naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 21. lipnja 2018.

Poziv na radionice za natječaj „Zaželi – Program zapošljavanja žena“

Predstavnici Ministarstva rada i mirovinskoga sustava u četvrtak, 20. srpnja 2017. godine održat će informativne radionice u Osijeku i Belom Manastiru vezano za natječaj „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ koji je u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ objavljen 30. lipnja na http://www.esf.hr/natjecaji/socijalno-ukljucivanje/poziv-na-dostavu-projektnih-prijedloga-zazeli-program-zaposljavanja-zena/

Natječaj je otvoren jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitnim organizacijama u svrhu zapošljavanja žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice. Zahvaljujući ovome pozivu na području čitave Hrvatske planira se zaposliti gotovo 3.000 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige za gotovo 12.000 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama.
Ukupna vrijednost natječaja je 400,9 milijuna kuna i bit će otvoren do iscrpljenja financijskih sredstava. Svrha održavanja informativnih radionica je prezentirati mogućnosti dodjele bespovratnih sredstava u okviru navedenog natječaja, s naglaskom na aktivnosti i vrste troškova koji se mogu pokriti istim, kao i sam postupak prijave na natječaj.  

Osječko-baranjska županija i župan Ivan Anušić pružaju punu potporu provedbi ovog programa te pozivaju predstavnike općina, gradova i neprofitnih organizacija da se uključe u program te omoguće zapošljavanje trenutno nezaposlenih žena. 

Radionica u Osijeku počinje u 10 sati u zgradi HGK Županijske komore Osijek (Europske avenije 13), a u Belom Manastiru u 14 sati u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira (Imre Nagyja 2d). 

Obavijest o održavanju informativnih radionica, kao i obrazac putem kojeg je moguće prijaviti sudjelovanje objavljeni su na mrežnim stranicama http://www.esf.hr/http://www.strukturnifondovi.hr/  


kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum