naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 21. travnja 2018.

Maloljetni dragovoljci napokon i u zakonu

Članovi Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata s područja Osječko-baranjske županije održali su u Petrijevcima 18. lipnja 2017. godine Godišnju skupštinu svoje podružnice. Predsjednik Udruge Dražen Jurmanović pozdravio je nazočne, a osobito župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića koji je također član udruge i maloljetni branitelj. Kao donedavni predsjednik Saborskog odbora za ratne veterane, Anušić je upoznao suborce i prijatelje s aktivnostima koje je provodio unutar saborskog odbora.
- Pokrenuli smo niz inicijativa koje su uvrštene u novi Zakon o braniteljima, a svoje mjesto u Zakonu svakako će imati i maloljetni branitelji. Prijedlog Zakona je gotov i uskoro će u javnu raspravu. Zbog nove dužnosti župana prošlog tjedna napustio sam mjesto predsjednika ovog, za sve branitelje, važnog saborskog odbora. Siguran sam kako će moj nasljednik nastaviti raditi kvalitetno i intenzivno, što je to bila i do sada praksa, a ja vama i svim braniteljima stojim na raspolaganju kao osječko-baranjski župan – kazao je Anušić.
Jurmanović je istaknuo kako je njihov najvažniji prijedlog da se izjednače prava maloljetnih dragovoljaca sa svim dragovoljcima iz Domovinskog rata te je izrazio zadovoljstvo što je prijedlog razmatran prilikom izrade zakona.
- Ravnopravnost i moralna satisfakcija su zapravo ono što treba nama koji smo vrlo mladi i punog srca krenuli u obranu Domovine. Također upućujem nadležnima prijedlog na razmatranje o dodjeli odličja maloljetnim dragovoljcima Domovinskog rata jer bi tako dobili i moralnu satisfakciju o kojoj govorimo – rekao je Dražen Jurmanović.

kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum