naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 21. lipnja 2018.

Obitelji su nositelji ruralnog razvoja

Nakon objavljivanja tri javna poziva za dodjelu potpora u ruralnom turizmu iz proračuna Osječko-baranjske županije te analize prikupljenih zahtjeva, župan dr. sc. Vladimir Šišljagić danas, 14. travnja 2017. godine, potpisao je ugovore s korisnicima tri vrste ovih potpora; za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma, zatim za autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama. Korisnici potpora su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti i trgovačka društva u kategoriji mikro i malih poduzeća registrirani za pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga u ruralnom turizmu, udruge registrirane za djelatnosti povezane uz selektivne oblike ruralnog turizma i druge fizičke i pravne osobe koje imaju prebivalište odnosno sjedište na području Županije.

Potpore za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma dobilo je 26 korisnika, potpore za ulaganja u autohtonu eno i gastro ponudu 3 korisnika te jedan za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama u 2017. godini.

Prilikom potpisivanja ugovora župan Šišljagić i njegov zamjenik dr. sc. Željko Kraljičak zatražili su povratnu informaciju o javnim pozivima, osobito o eventualnim problemima. Na to su dobili odgovor da su ovi javni pozivi sasvim jasni i da ništa ne treba mijenjati, dakako zahvalili su županu i Županiji na angažiranosti i potpori koju pružaju njihovim gospodarstvima.

Župan je zahvalio svim nazočnima jer – kako je rekao – upravo su oni nositelji razvoja ruralnog turizma u našoj Županiji, a ovakvom suradnjom uspješnije se razvija Osječko-baranjska županija kao turistička destinacija.

kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum