naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 21. lipnja 2018.

Seminar za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam

U idiličnom ambijentu tradicionalne baranjske kuće s dvorištem i podrumom, točnije Obiteljskom podrumu Szabo u Karancu danas, 13. ožujka 2017. godine, počeo je dvodnevni seminar na temu Za razvoj ruralnih krajeva – obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam. Seminar organiziraju Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo, HF eko etno grupa d.o.o. i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, uz potporu Ministarstva turizma, a namijenjen je potencijalnim i registriranim OPG-ima, turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu.
Prije početka seminara, predsjednica Udruge mr. sc. Dijana Katica i župan dr. sc. Vladimir Šišljagić uručili su zahvalnice sudionicima projekta Suncokret ruralnog turizma 2016., a to su OPG Sreto Balaš Karanac - Bakine Čarolije i Kušaonica i vinoteka Svijetli dvori iz Karanca kao sudionici te dobitnicima nagrada po kategorijama, što su Državna ergela Đakovo, Turistička zajednica Baranje, Didin konak Kopačevo, Seljačko domaćinstvo Podrumi Kolar i Obiteljski podrum Szabo.
Župan je čestitao nagrađenima i zahvalio im na predanom i zapaženom radu jer upravo njihov rad i uspjesi najbolje svjedoče o opravdanosti strateškog i sustavnog ulaganja u razvoj ruralnog turizma u Osječko-baranjskoj županiji, županiji koja je danas vodeća u Hrvatskoj u rastu kontinentalnog turizma. Turizam postaje i značajan izvozni proizvod, a pruža veće mogućnosti zapošljavanja stanovništva različitog profila zanimanja i dobnih skupina, dok Osječko-baranjska županija nudi tržištu programe kontinentalnog turizma uvažavajući prednosti ekološki održive poljoprivrede i očuvanog okoliša.
Sudionici seminar potom su informirani o aktualnom stanju ruralnog turizma u Hrvatskoj i Europi te više tematskih cjelina; od pravnih okvira za registraciju i rad turističkih seljačkih gospodarstva i svim pratećim propisima u primjeni tih okvira, ulozi tradicije u oblikovanju ponude, organizaciji boravka gostiju na njihovim gospodarstvima, paketima usluga, financijskom poslovanju i mogućnostima financiranja, marketingu i brendiranju te poslovanju s turističkom industrijom.

kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum