home | site map | contact | hrvatski
Osijek, March 30, 2017

Welcome!

Dear users:

Osijek-Baranja County has started to communicate with the public via its Website on June 2, 2000. The expert audience has evaluated these pages as appropriate, so they have been classified among the best 10 in their category at a National Contest in 2002.

Informational needs, as well as the new technological solutions that improve the Internet communication, have directed us to the development of a new Website. The Website you browse on is not just a promotional form but also a way to facilitate the access of all those interested to the informational contents contained and offered by the County information system. Thus, they are a part of the efforts in the fostering of a process pertaining to the Osijek-Baranja County’s functional and developmental management, a segment of its e-government technology. Simultaneously, they are placed at the audience’s service, which may have a complete insight into the operation of County bodies and the state of affairs in certain activity areas also in this way.

The new Website is simultaneously also a Web portal with multiple links to the institutions comprising a whole of the County territorial organization, thus being a form of county’s informational integration.

How much these pages’ developers (a County Project Team, Osijek Informatics Institute, and the Osijek-based Primavista) have succeeded in their intentions and aspirations will be yours to evaluate. It would be our pleasure if you could inform us about these appraisals. Any benevolent remark and proposal of yours will contribute to the pages’ quality and assure that they respond to your needs in a fuller form, thus becoming your pages as well.

We thank you for this effort in advance.

In Osijek, July 14, 2006.

Sportski ribolov: S jednom dozvolom od ušća Drave do P. Moslavine

U sklopu Športsko-ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije djeluje pet Zajednica sportsko-ribolovnih udruga, i to Baranje, Osijek, Donji Miholjac, Đakovo i Valpovo te Športsko udičarsko društvo Šaran Našice, a unutar njih djeluje 90-ak društava s oko 7.500 članova. Predstavnici tih uduga sastali su se danas sa županom dr. sc. Vladimirom Šišljagićem te razgovarali o aktualnim temama sportskog ribolova na području Županije, ali i Hrvatske. Naime, važeći zakonski propisi su - po ocjeni nazočnih - na štetu sportskih ribolovaca i gospodarenja vodama, a pogoduje gospodarskom ribolovu. Otvoreno je i pitanje problema kormorana koji više nisu zaštićeni, ali nije regulirano ni kako rješavati ili sprječavati štete koje izazivaju na ribnjacima.
Najvažnija vijest svakako je potpisivanje ugovora o reciprocitetu. Naime, kao ovlaštenici ribolovnog prava predstavnici udruga Baranje, Valpova, Osijeka i Donjeg Miholjca potpisali su ugovor za 2017. godinu, prema komu je omogućen slobodan ribolov na otvorenim vodama, što znači da s jednom dozvolom mogu ići u ribolov na Dravi (od ušća Drave u Dunav do Podravske Moslavine (Martinci)).

Sukladno dogovoru s predstavnicima klubova vijećnika u Županijskoj skupštini, predsjednik Antun Kapraljević sazvao je 28. sjednicu Županijske skupštine za utorak, 4. travnja 2017. godine u 9 sati.
Osječko-baranjska županija dobila Međunarodni certifikat kvalitete ISO 9001:2015 za područje regionalne samouprave

Veleposlanik Švicarske Konfederacije NJ.E. Stefan Estermann danas, 29. ožujka 2017. godine, uručio je županu dr. sc. Vladimiru Šišljagiću Međunarodni certifikat kvalitete ISO 9001:2015 za područje regionalne samouprave, što je vrijedno priznanje Osječko-baranjskoj županiji za kvalitetan rad. Naime, prvi certifikat o kvaliteti Osječko-baranjska županija dobila 2011. godine, a njegova primjena se redovito provjerava, i to od strane vodeće svjetske tvrtke za certifikaciju SGS Adriatica. Pri tim provjerama, kako je rečeno, svaki puta je zamijećen napredak u poštivanju standarda i u komunikaciji s građanima, pa je razina implementacije međunarodnih normi veća nego u drugim županijama.
Nova ulaganje tvrtke Ricardo u transportnu logisitku, centar za tehnički pregled i servis

Tvrtka Ricardo d.o.o. iz Darde pokraj Osijeka koja pruža sve usluge transportne logistike u čemu predstavlja giganta u regionalnim okvirima najveći je domaći cestovni prijevoznik. Upravo je danas ova tvrtka ponovno bila predmet zanimanja javnosti. Točnije njihove nove investicije koje znače novi rast i zapošljavanje, a čemu su svjedočili osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i župan dr. sc. Vladimir Šišljagić.
Župan Šišljagić obišao radove na izgradnji Centra za autizam

Konačno! Osijek i istočna Hrvatska, svih 5 slavonskih županija, dobivaju Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju koji će skrbiti o osobama s poremećajima iz autističnog spektra. Radove na izgradnji objekta koji će se nalaziti na prostoru nekadašnjeg Centra Vinko Bek u Vinkovačkoj ulici obišao je župan dr. sc. Vladimir Šišljagić zajedno s osječkim gradonačelnikom Ivanom Vrkićem. Ovo je prvi Centar u Hrvatskoj koji se gradi isključivo prema potrebama osoba s autizmom gdje će imati svu potrebnu stručnu skrb. Zahvaljujući roditeljima djece okupljenih u Građansku inicijativu za izgradnju centra, Županija je pokrenula ovaj projekt koji je podržao Grad Osijek kao i tri resorna ministarstva, te danas svjedočimo prvim građevinskim radovima koji su započeli prije nekoliko dana, a za nešto više od dvije godine ćemo dobiti najmoderniji Centar za autizam u Hrvatskoj, rekao je župan Šišljagić.
Novi zakupi prava lova po starim uvjetima i cijenama

Župan dr. sc. Vladimir Šišljagić danas, 27. ožujka 2017. godine zaključio je ugovore o produljenju zakupa prava lova u zajedničkim lovištima na području Osječko-baranjske županije s predsjednicima 12 lovačkih društava s područja Lovnog ureda Našice, koja tako (p)ostaju zakupnici prava lova i za narednih 10 godina, i to pod istim uvjetima i uz istu visinu zakupa. To su lovačka društva \"Jazavac\" Šaptinovci, \"Vidra\" Beljevina, \"Kuna\" Đurđenovac, \"Zec\" Donja Motičina, \"Galeb\" Našice, \"Sokol\" Jelisavac, \"Srndać\" Markovac Našički, \"Vepar 1946\" Podgorač, \"Fazan\" Budimci, \"Jelen\" Našice i \"Jastreb\" Ostrošinci.
home | site map | contact | hrvatski | impressum